2013. november 11., hétfő

Dívaságom története

Na nekem ne mondja senki, hogy nem lehet! Jennifer Lopeznek hiszek csak, ő profi a témában, már 2001-ben megmondta, hogy dívának nem születni kell, ez elhatározás kérem szépen, kőkemény munka és időráfordítás! Életforma, kimondott igenek és nemek, megfelelő szervezés, odafigyelés, folyamatos áldozathozatal. Precizitás! És soha nem lankadó maximalizmus. 

Napi rutin. A hajam például, a női ékességem. Hetente két nap ricinusolaj-kúra. Nem sajnálom rá az időt, háromórás procedúra! A patikában szerzem be, olcsó csodaszer, s ha használom, a fél család glédában áll, a segítősereg keneget, felhevít, hőt mér, elvisel. Ez a dolguk, nekik is érdekük, hogy én szép legyek. Bocsánat, nem szép, hanem díva! A kúra után hajszárítás, csak óvatosan, egyes fokon, hogy a fényes tincsek még véletlenül se legyenek töredezettek, szárazak. Ez a legkevesebb, amit megérdemlek. És a fodrász, hetente. Nem beszélünk, ügyeljen inkább az igényes munkavégzésre! Nem festünk, csak színezünk. Biokészítménnyel, abban kevesebb a vegyszer, tudom, ráírták a tubusra. Egyébként meg tesztelte ezer nő, és 98%-uk elégedett volt az eredménnyel. A heti színezés és a havi vágás karbantartja a fürtjeimet. Kibontott hajjal járok, tetszik, ahogy rugóznak a tincsek. Ha néha-néha mégis bekötöm, csak paradicsomkontyba, az nett és igényes. Üzletasszonyos. Vagy titkárnős? (Mit is mondott a barátom? Már elfelejtettem.) Az arcbőröm: naponta hidratálom kétszer, reggel nappali, este éjjeli arckrémmel. Drágával, mert az ár mutatja a minőséget. Csak kecsketejeset veszek egyébként. Ezen kívül rendszeresen radírozom, pakolom, zsírtalanítom, fertőtlenítem, polírozom a pofimat. Havonta járok kozmetikushoz, ez túlzás talán? Nem, mert csak így érem el a tökéletes állapotot: sehol egy mitesszer, egy tátongó pórus, csak hamvas orcák. Apropó, smink! Reggeli félórás feladatom a zsírtalan alapozó felvitele, szivaccsal, porcelán vagy bézs színben, évszaktól függően. Egy kis pirosító az arccsontokra, a szemem fölé vékony csíkban fekete tus, szempillámra - pödrés után - spirál. Ügyelve, hogy sehol ne legyen tömörülés, nincs annál kiábrándítóbb, ha valakinek kis göböcskék csüngenek a pilláin. Hétköznap ajakír, ünnepre piros, én bírom a noir stílt. 

A fogaim fehérítve, nem sajnálom rájuk a pénzt, kiszolgálnak még sokáig. Naponta háromszor mosok fogat: reggel, a munkahelyi ebéd után és lefekvés előtt. Délben és este fogselymezek, este öblítek is, eukaliptuszos szájvízzel. Naponta többször ellenőrzöm, nem büdös-e a leheletem. Mit ér a gyönyörű haj és arc, ha bűzös a száj, igaz-e? 
Az alakom. Sok munkám van benne. Naponta futok, munkába indulás előtt (egy órával kelek korábban emiatt), ehhez persze szükségem van egy minőségi futócipőre és sportmelltartóra. Délutánonként legalább fél órát tornázom, ezt soha, semmilyen körülmények között nem mulasztom el. Emellett hetente kétszer járok zumbázni, erre szükségem van a közösség miatt is. A fürdés is fontos része a karbantartásnak: kecsketejes a tusfürdőm, apró radírdarabkákkal, törülközés után pedig soha ki nem hagynám a narancsbőr elleni pakolást, meg a mellfeszesítőt, meg az ásványi pakolást. Meg a testpermetet. Meg a barnítókrémet. Meg a testápolót.
Odafigyelek az étkezésre is: a cukor és a gabona tabu! Zöldség, gyümölcs jöhet dögivel, s naponta három liter ásványvíz.

A ruházatom a legfontosabb. Csupa márkás gönc, mert azokban érzem igazán jól magam. Az elegancia éppoly fontos számomra, mint a szexisség. A dekoltázsomat és a hosszú combjaimat szeretem hangsúlyozni, meg a bokámat. A cipőm a védjegyem. Sosem sáros, sosem poros, sosem repedezett, sosem régi, mindig trendi, és csakis bőr. Télen-nyáron körömlakk, kezemen és lábamon is. Mostanában a ferraripiros a kedvencem, régebben a burgundi volt.  A manikűrösöm három az egyben szuperperszóna: ő a körmösöm és a pedikűrösöm is egy személyben. 

Sokat alszom. Naponta relaxálok. A kocsiban is csak chill outot hallgatok. Nem szoktam jógázni, másra kell az idő. Havonta járok masszázsra, mostanában rákaptam a lávakőre. Ha epiláció, akkor a gyantára esküszöm. (Be kell vallanom, egyre gyakrabban gondolok a lézerkezelésre is.) Botoxinjekcióra még nincs szükségem, sem szilikonbeültetésre, de a későbbiekben, ha az élet úgy hozza, nem fogok megijedni egyik lehetőségtől sem. 

Soha egy kilógó hajszál, soha egy gyűrődés a ruhán fenékfertálynál, soha egy cserepes ajak. Ezek a rigolyáim, ezekre kínosan ügyelek. A barátom büszke rám, és szereti, ahogy megbámulnak az utcán. Mi több, én is. Önbizalmat ad, és csak ez ad önbizalmat. Ha mások szépnek látnak, én is annak látom magamat. A munka befér így az életembe. Magánéletre persze kevesebb időm jut, de igyekszem: gyakorta szervezünk például szépséghétvégéket a barátnőimmel. Nem érzem nagy áldozatnak a dívaságot, hisz minden ráirányuló erőfeszítés értem van. (Persze senki, még maga J Lo sem mondta, hogy ez könnyű dolog.) Gyerek? Nem, még nincs. De ha lesz, az nem jelent majd akadályt, ugyanígy fogok kinézni, ebben biztos vagyok. Meg tudom csinálni. 


2 megjegyzés:

  1. Már a legelején sejtettem, hogy mi lesz a vége...:) Az ilyenekre rá férne egy cserkésztábor..:D

    VálaszTörlés
  2. A cserkésztábor a legjobb szépségkúra - fogysz is, barnulsz is, testben és lélekben szépülsz. ;) Vagy nem?

    VálaszTörlés