2013. augusztus 8., csütörtök

A mese erejével

Ma két dologra szeretném felhívni a figyelmet.

Az első egy remek kezdeményezés: önkéntesek jelentkezését várják, akik vállalják, hogy szabadidejüket nem sajnálva, kórházban lévő gyerekeknek olvasnak mesét. Ez segít az idő lassú múlását varázslattal, kedvességgel megtölteni a szürke, fertőtlenítő szagú kórtermek bágyadtságában. Sok kórházba várják a lelkes felolvasni vágyókat, további részleteket, a jelentkezés mikéntjét és a helyszíneket itt találjátok.

Másrészt szeretnék néhány képet mutatni az óvoda környékéről, a tegnapi megjegyzésemmel kapcsolatban. (Néhány szó a felelősségről)



Íme, az említett városrész. Nem csoda, hogy nem dobbant meg a szívem a "nagy hír" hallatán, igaz? Nem az a bájos-romantikus óvoda-hely kislányoknak...

A fő téren lévő szobor azt hirdeti: emeljük, tartsuk közösen a Földet. Összefogással tényleg sok mindent elérhetünk. Mi is.

A gyár, amely az ország legnagyobb bevételű ipari egysége. (Ez nagy szó egy ilyen gazdag ország esetében.) Városrészünk lakosai itt dolgoznak szorgos hangyaként, látástól-vakulásig.

Szóval, ebben a környezetben van kin segíteni. 


Sok gyerek, fiatal az utcán csatangol, magányosan, felügyelet nélkül.

Bárcsak sokuknak segíthetnék majd!

Ti választottatok már célt magatoknak? Tudtok segíteni a környezetetekben valakinek? Ragadjatok meg minden alkalmat, az a legszebb dolog az adásban, hogy minket épít.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése