2013. augusztus 3., szombat

Tanulj meg nőül!

Ha a közösségi portálok fotóit nézem, sokszor elszomorodom a (fiatal) lányok képein. Az, hogy szinte ruhátlanul, kihívó pózokban fényképezkednek, ugyanis nem az ő hibájuk. Nem azért teszik, mert alig várják, hogy valaki begerjedjen a képükre, vagy felfedezze őket egy divatmogul, hanem mert dicséretre, önbizalomerősítésre vágynak. Ezért nem is szabad elítélni az ilyen viselkedést, inkább úgy érdemes rágondolni, mint holmi bátortalan, elhibázott segélykiáltásra: "Könyörgöm, mondja valaki, hogy szép vagyok, mert magamnak nem hiszem el!"

Nehéz a mostani időkben elégedettnek lenni a külsőnkkel. A média mindent megtesz, hogy egy hamis szépségideál megvalósíthatatlan álomképét kergessük, pedig szívesen a képébe üvöltenénk: ilyen makulátlan bőr nem létezik, ennyire sovány/sportosan izmos/divatos/mindig fess egyszerűen nem tudok lenni, ennyivel fiatalabbnak nem tudok kinézni a koromnál! S ez csak néhány dolog a sok közül. Önbizalmunk kialakulását rengeteg pszichológiai és szociális inger befolyásolja. Egy-egy szó is képes olyan károkat okozni, hogy életünk végéig hurcoljuk magunkban fájdalommal, s nagy ajándék, ha valaha is képesek vagyunk kivetni magunkból. 

Látom a lányok képeit: vagy ledéren, vagy állig felfegyverkezve ruhával, arcba hulló hajjal; vagy élesen vagy homályosan; vagy büszkén(ek tűnve) vagy szerényen - ott van a szemükben a könyörgés, a koldulás egy kis csurranó-cseppenő dicséretért. 
Milyen más azoknak a képe, akiket szerető család vesz körül, ahol a boldogság és elégedettség ül ki az arcra, s manifesztálódik át szépséggé, ahol a belső harmónia ad egy olyan kisugárzást, amely fölött nem lehet elismerés nélkül átlépni! Az ilyen képekért szeretek néha órákig is böngészni, töltekezni, blogokat olvasni, adatlapokat nézegetni. Hiszem, hogy mindenki szép. Csak rá kell találnia erre a szépségre.

Azért választottam ezt a gyors témát, mert találtam egy nagyon jó kis lehetőséget, hogyan lehetne nőként önbizalmat növelni. Egy nagyon szimpatikus bloggerina, Kreatív Anyabanya hirdetett meg egy kecskeméti tanfolyamot, amellyel épp az a célja, hogy a jelentkező nők, anyukák önbizalmát növelje. Havi egy alkalmas dologról van szó, itt lehet jelentkezni. Arra bátorítok mindenkit, ha teheti és szükségét érzi, jelentkezzék, vagy ajánlja olyanoknak, akikről úgy gondolja, segítségükre lehet e tanfolyam! Segítsünk egymáson, ahogy nagy károkat képes okozni egy kicsike szó, úgy jót is tehet: mutassuk meg egymásnak, milyen értékes, szép emberek vagyunk!

1 megjegyzés:

  1. Tegnap írt Kreatív Anyabanya még egy fontos infót: a kiválasztottak ingyen vehetnek részt a tanfolyamon. Hajrá-hajrá! :)

    VálaszTörlés